Sarıyer Koltuk Yıkama

Sarıyer Koltuk Yıkama, Koltuk silme, ev temizliğinin bir parçasıdır ve nasıl yapıldığını bütün ev hanımları az çok bilir. Peki “Koltuk yıkama nedir? Nasıl yapılır? ”  diye soracak olursanız konuyu  biraz detaylandıralım.

Koltuklar salonlarımızın olmazsa olmaz parçalarıdır. Evdeyken zamanımızın büyük bölümünü üzerinde geçiririz. Bazen koltuğumuza kıvrılıp  televizyon karşısında ufak şekerlemeler yaptığımız olur. Bazen de ayaklarımızı uzatıp kitabımızı okuduğumuz olur. Kimi zaman en sevdiğimiz misafirlerimizi ağırlarız. Hâl böyle olunca koltuklar evimizdeki eşyaların içinde en çok önem verdiklerimiz arasında başı çekebiliyor. Sık kullandığımız eşyalardan olduğu için dolayısıyla çok çabuk kirlenir.  Düzenli aralıklarla silinse bile derinlemesine temizlik yapılmazsa koltuklarımızın bakteri yuvası olması kaçınılmazdır. Derinlemesine temizliğin yolu da ancak koltukları yıkamadan geçer.

Koltuk Yıkama Nasıl Yapılır?

Halı, koltuk gibi büyük eşyalar ev temizliğinde bizleri en çok yoran eşyalardır. Makinaya sığmayacak kadar büyük oldukları için genelde elde yıkanır. Bu da ciddi anlamda emek ve zaman ister. Son dönemlerde teknolojinin de gelişmesiyle birlikte halı ve koltuk yıkama makinalarının üretilmesi bu eşyaların temizliğini son derecede kolaylaştırmıştır. Yalnız halı ve koltuk yıkama makinaları çok pahalı olduğu için  her evde bulunmaz.  Bu hizmetleri veren temizlik firmalarında mutlaka bulundurulur.  Bu firmalar  koltuk temizleme işlerinde halı yıkama makinasından yararlanır.

Adım Adım Koltuk Yıkama

Koltuk yıkama işlemi doğru yapılmadığı takdirde koltukların derinine nüfuz eden bakteriler yok edilmez. Doğru bir temizlik için izlenecek adımları sıralayalım:

Toz Alma: Gerek koltuk yıkama işleminde gerekse halı yıkama işleminde temizliğe başlamadan önce ilk iş toz almadır. Koltuk temizleme işlemine başlamadan önce koltuk üzerlerinde ve diplerinde bulunan toz, kıl, tüy, yiyecek artıkları gibi cisimler önce vakumlu süpürge yardımıyla güzelce temizlenir. Toz almadan temizliğe girişilirse yıkama esnasında koltuklarda çamurlaşma olacaktır.
Köpüklü Yıkama : Toz alma işleminden sonra antibakteriyel deterjan koltuklara püskürtülür. Kir ve lekelerin yumuşaması için birkaç dakika beklenir. Ardından koltuk yıkama makinasının fırça aparatıyla koltuklar fırçalanır. Antibakteriyel solüsyon yerine koltuk yıkama şampuanı da tercih edilebilir. Koltuk kumaşının cinsine göre yıkama yöntemleri değişkenlik gösterir. Yıkanacak koltuk hassas bir kumaşa sahipse buharlı temizlik önerilir.
Vakumlama: Yıkanan koltuğun kirlerinden tamamen arınması için vakumlama aşaması oldukça önemlidir. Bu yüzden makinanın emiş gücü yüksek olmalıdır. Koltuğun derinine işleyen toz, kir ve lekeler pis su görünümünde makina kazanına çekilir. Vakumlama işlemi aynı zamanda koltuğun çabuk kurumasını sağlar. Böylelikle temizlenen koltuk rutubetlenmeden kuruduğu için bakterilerden de uzak kalır.
Kuruma: Koltuk yıkama işi bittiğine göre artık kurutma zamanı. Yıkanan koltukların kuruma süresi mevsime göre değişmekle birlikte ortalama 3- 12 saattir. Temizlik bittikten sonra pencereler açılırsa koltuklar hızlı bir şekilde kuruyacaktır.

Pak Temizlik Şirketleri